Programma 2018

Vrijdag 4 mei 2018

Dodenherdenking 2016 (87)Op 4 mei organiseert het Comité 4 en 5 mei Geldermalsen de Nationale Herdenking in Geldermalsen. Met medewerking van scouting Graaf van Gelre, de gemeente, kinderen van basisscholen, De Beurs, muziekvereniging Prinses Marijke, Cultureel Café Geldermalsen.

De herdenking begint ’s avonds om 18.30 uur op het Marktplein, en eindigt  op de algemene begraafplaats in Geldermalsen. Voor mensen die slecht ter been zijn, zal vervoer per rolstoel worden geregeld, opdat ook zij mee kunnen doen aan de stille tocht naar de begraafplaats.

Het programma verloopt als volgt:

18:30 Verzamelen op het Marktplein Geldermalsen (bij slecht weer in Le Mélangeur)

18:45 Welkomstwoord door Frank Broedelet

18:50 Voorlezen van enkele gedichten door leerlingen uit Geldermalsen

19:00 Start Stille Tocht
De route is: Geldersestraat, langs Plaza-Stegeman, Oranje Nassaustraat, Koningsweg oversteken, Lange Akker oversteken, Begraafplaats. We houden rekening met niet te snelle loop (ook geschikt voor senioren), het is dan ongeveer 15 minuten lopen. De scouting begeleidt de tocht. Senioren kunnen in rolstoelen mee en ter plekke kan de jeugd duwen.

19:15 Aankomst op de begraafplaats. We lopen daar een ronde langs de verschillende oorlog- en verzetsgraven, eindigend bij de graven van de Engelse soldaten.

19:45 Toespraak door burgemeester Staatsen

19:58 Trompet blaast de Taptoe (Last Post)

20:00 Twee minuten stilte

20:02 Gezamenlijk zingen van het Wilhelmus

20:05 Neerleggen rozen door de aanwezigen

20:10 Einde herdenking


Foto van www.online-begraafplaatsen.nl

5 mei Bevrijdingsdag

Andrew Darlings.jpgOp Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, is er een sfeervol optreden van de Andrews Darlings op het Marktplein in Geldermalsen. Comité 4 en 5 mei Geldermalsen, Cultureel Café Geldermalsen en Schenkerij De Beurs hebben hiervoor de handen ineen geslagen. De drie Andrews Darlings vertolken, geïnspireerd door The Andrew Sisters en de in de jaren tachtig bekend geworden Stars On 45 Star Sisters, op nostalgische wijze muziek uit de jaren veertiger en vijftiger. Het optreden met vrolijke swingmuziek en veel liedjes uit de oorlogs- en bevrijdingstijd, wordt op het Marktplein volledig in stijl vanaf een – door Rezo Carservice ter beschikking gestelde – legertruck gegeven. Het optreden start rond 15:30 uur. De Andrews Darlings zullen tweemaal een optreden van zo’n veertig minuten verzorgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.